DUSTIN
UPPREPAR FINANSIELLA MÅL INFÖR KAPITALMARKNADSDAG (Direkt)

2021-11-30 10:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) IT-återförsäljaren Dustin upprepar sina finansiella mål inför tisdagens kapitalmarknadsdag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det innebär att den organiska tillväxt ska vara 8 procent över en konjunkturcykel med en justerad ebita-marginal inom intervallet 5-6 procent. Nettoskuldsmålet är en multipel på 2,0-3,0 av justerad ebitda för den senaste 12-månadersperioden medan utdelningspolicyn är 70 procent av nettovinsten.

"Lönsamheten förväntas över tid främst att stärkas genom effektiviseringsåtgärder och stordriftsfördelar, ökad andel försäljning av egna märkesvaror, synergier relaterade till förvärvet av Centralpoint samt etablering av en återtagsverksamhet för renovering och återanvändning av använd hårdvara", skriver Dustin.

Bolaget har som målsättning att via organisk och förvärvad tillväxt nå en nettoomsättning om cirka 40 miljarder kronor verksamhetsåret 2025/26.

"Vi har en stark och unik position i Norden och numera även i Benelux. Med den plan vi har satt fortsätter vi nu växa i Europa genom vår onlinemodell och vårt attraktiva erbjudande", säger vd Thomas Ekman.

Kapitalmarknadsdagen äger rum digitalt under tisdagen klockan 14.00-16.00.

Emil Mattsson +46 8 5191 7916

Nyhetsbyrån Direkt


Dustin Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -