På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Cell Impact
Cell Impact fastställer villkoren i aviserad företrädesemission på 349 miljoner kornor (Finwire)

2021-11-30 06:59

Industriteknikbolaget Cell Impact har nu beslutat om villkoren i den tidigare aviserade nyemissionen med företrädesrätt för aktieägarna. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 349 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen är fullt garanterad. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren i nyemissionen är 2:7, innebärande att sju befintliga aktier ger rätt att teckna två nya aktier till teckningskursen 20,75 kronor per aktie.

Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 3 december och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 6 december. Teckningstiden löper från 9 december till 23 december och handel med teckningsrätter sker den 9 december till 20 december.

Nettolikviden från företrädesemissionen tillsammans med befintlig kassa förväntas vara tillräcklig för att finansiera bolagets affärsplan till mitten av 2023, från vilken tidpunkt bolaget förväntas kunna bedriva sin verksamhet med positiv ebitda-marginal.

I samband med företrädesemissionen har Cell Impact erhållit en brygglånefacilitet med en ram
på 50 miljoner kronor från Carnegie Investment Bank. Eventuellt draget belopp kommer att återbetalas och faciliteten kommer att upphöra efter slutförandet av företrädesemissionen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Cell Impact - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -