APRENDERE
SVAGARE RES STHLMS-GYMNASIER, MEN BRA UTFALL ÖVRIGA (Direkt)

2021-11-30 09:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aprendere Skolor, som gjorde debut på Nasdaq First North i slutet av september, redovisar ett nettoresultat på 0,4 miljoner kronor för det första kvartalet, juli-september, i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 (1,0).

Rörelseresultatet låg på 0,6 miljoner kronor (1,7). Resultatet är belastat med emissionskostnader på 1,3 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 49,1 miljoner kronor (43,3). Förändringen i nettoomsättning mellan perioderna beror huvudsakligen på ökning av elevantal genom förvärvet av Sofiaängen, skriver Aprendere i delårsrapporten.

"Vårt finansiella resultat för första kvartalet är gott och lite starkare än föregående år. Det innehåller förvisso de omkostnader som en notering medför, men bortser man från dessa som givetvis inte är återkommande så ser resultatet bra ut", skriver vd Lars Tunberg i delårsrapporten.

Han pekar på att bolagets första kvartal även är det med högst kostnadsutfall, främst beroende på skolstarten.

"Vi har fortsatta problem med tilläggsbeloppen vad gäller Stockholms stad, men vi gör vårt bästa för att bemästra detta. Vi har ett svagare resultat i gymnasieskolorna i Stockholmsområdet, men vi har å andra sidan bra utfall i övrigt och i några fall bättre än väntat", skriver vd.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Aprendere Skolor - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -