På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Adevinta lanserar ny strategisk plan och presenterar nya finansiella mål (Finwire)

2021-11-30 10:21

Norska Adevinta presenterar en ny strategisk plan för att accelerera lönsam tillväxt, enligt ett pressmeddelande.

Planen, vid namn "Growing at Scale", innebär bland annat att portföljen fokuseras på tillväxt i bolagets fem kärnmarknader; Tyskland, Frankrike, Spanien, Benelux och Italien. Vidare ska portföljen fokuseras på motorer och fastigheter samt expandera till en växande och lönsam onlinehandelsmarknad.

"Vår nya strategi bygger på vår oöverträffade skala, ledarskapspositioner och teknologi för att påskynda hållbar tillväxt. Vi har skapat en tydlig uppsättning prioriteringar som gör det möjligt för Adevinta att dra nytta av nya möjligheter och trender inom konsumentbeteende", kommenterar vd Rolv Erik Ryssdal.

Bolaget presenterar även nya finansiella mål på medel- till lång sikt. Bland annat förväntar man sig en 15-procentig genomsnittlig årlig tillväxtökning på kärnmarknaderna. Vidare har man som mål att uppnå ebitda-marginaler om 40-45 procent. Därutöver upprepar man tidigare mål om att redovisa en ebitda-effekt på 130 miljoner euro från synergier till år 2024.

En full genomgång av den nya strategiska planen kommer att ske under bolagets kapitalmarknadsdag idag.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Adevinta - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -