På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Twitter
Ryssland fortsätter att bromsa hastigheten på Twitter via mobiler tills 'olagligt' innehåll raderats (Finwire)

2021-11-29 12:57

Ryssland kommer att fortsätta att bromsa hastigheten för Twitter på mobiler tills allt innehåll som anses olagligt raderas. Det uppger landets statliga kommunikationsregulator Roskomnadzor till Reuters.

På senare tid har ryska myndigheter vidtagit åtgärder för att reglera teknikjättar genom att utdöma små böter för innehållsöverträdelser, samtidigt som man försöker tvinga utländska företag att ha officiell representation i Ryssland och lagra ryssars personuppgifter på ryskt territorium.

Sedan mars har Twitter fått bestraffning för inlägg som innehåller barnpornografi, information om drogmissbruk eller uppmaningar till minderåriga att begå självmord, enligt Roskomnadzor. Det uppges även att det fortfarande finns 761 olagliga inlägg på plattformen. I år har Ryssland bötfällt Twitter med cirka 512 000 dollar.

Twitter dementerar att de tillåter att deras plattform används för att främja olagligt beteende.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Twitter Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -