På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Spermosens
Spermosens har färdigställt intrumentprototyp för JUNO-checked (Finwire)

2021-11-29 13:36

Fertilitetsbolaget Spermosens har färdigställt framtagandet av den funktionella prototypen till instrumentet som utgör basen för systemet JUNO-Checked. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under utvecklingen har tiden som krävs för att instrumentet ska analysera spermiers bindningspotential reducerats från 30 till 10 minuter.

"Bolagets teknik leder till ett förbättrat beslutsunderlag för IVF-klinikerna [in vitro-fertilisering] vid val av behandling och därmed förbättrad övergripande behandlingsframgång, vilket beräknas leda till att antalet behandlingscykler som par behöver genomgå också minskar", heter det.

- Vi är glada över att nå denna viktiga milstolpe och vi är stolta över att utvecklingsteamet har lyckats förkorta analystiden till tio minuter från tidigare 30 minuter. Det är en viktig prestation på vår väg mot att kommersialisera JUNO-Checked System, säger John Lempert, vd för Spermosens.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Spermosens - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -