På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Solelgrossisten: mycket stark start på fjärde kvartalet (Finwire)

2021-11-29 13:34

Pepins-noterade Solelgrossisten har fått en mycket stark inledning på fjärde kvartalet, enligt ett pressmeddelande.

Vd Niklas Köppel uppger att bolaget har en väldigt stark orderingång och bra flöde på sina leveranser. Han tillägger att den föregående månaden (november) var över all förväntan vad gäller order.

Den starka efterfrågan beror enligt bolaget på de höga elpriserna. Detta har gjort kalkylerna för solel allt mer lönsamma för fastighetsägare och att installatörerna, som är bolagets kunder, har fullt upp.

”Det är som om vi har nått en kritisk massa. Numera känner de flesta någon som har solel och man vet att det fungerar och ger en bra ekonomi. Nu är steget till att själv installera mycket mindre och vår bild är att det snart blir en självklarhet att producera egen el med sol”, säger Köppel.

Solelgrossisten-chefen avslutar med att säga att bolaget har byggt upp en organisation som nu är redo att hantera en stark tillväxt under 2022.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -