På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Poolia
Börsveckan ger köpråd för Randviken och Poolia, teckna Klarabo, säljråd för Cary Group (Finwire)

2021-11-29 06:41

Börsveckan rekommenderar köp av Randviken och Poolia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Stenhus och lämnar säljråd för Cary Group. Vidare avseende nyintroduktioner ges rådet att teckna Klarabo, men att avstå från att teckna Nivika och Mestro.

Klarabo är nästa aktör att söka lyckan på den fastighetstäta Stockholmsbörsen. "Bolaget är välskött med rimlig värdering och vi säger teckna", skriver Börsveckan.

Börsaspiranten Nivika har växt fint de senaste åren och har höga ambitioner framgent. Värderingen är dock därefter, bedömer tidningen och ger rådet teckna ej.

Mjukvarubolaget Mestro riktar sig mot större fastighetsbolag. Börsveckan anser att värderingen inte ger någon större uppsida och ger rådet avstå från att teckna.

Randviken fortsätter att vara offensiva på fastighetsmarknaden efter en rad större förvärv. Raybased läggs ned, men aktien ser fortsatt spännande ut. "Vi behåller köprådet trots en fin kursuppgång på ganska kort tid", skriver tidningen.

Stenhus fastighetsbygge växer snabbt där beståndet nästan har femfaldigats på ett år. Börsveckan ser till dagens värdering bättre alternativ i sektorn och ger rådet avvakta.

Börsnykomlingen Cary Group konsoliderar marknaden för fordonsglas och marknaden älskar förvärvsbolag av denna typ. "Vi ser höga risker till nuvarande kursnivåer", skriver tidningen och ger säljråd.

Bemanningsbolaget Poolia har en låg värdering trots en stark kursutveckling. Kassan ska också sättas i arbete genom förvärv. Börsveckan rekommenderar köp.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Randviken Fastigheter - I dag

{point.key}

Stenhus Fastigheter i... - I dag

{point.key}

Cary Group Holding - I dag

{point.key}

Poolia B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -