På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Japan stänger sina gränser för utlänningar (Finwire)

2021-11-29 06:58

Japan stänger sina gränser för alla utlänningar med start på tisdag till följd av den nya coronavarianten omikron. Det har landets premiärminister Fumio Kishida meddelat, rapporterar bland annat Reuters och Nikkei.

Kishida sade att åtgärder vidtas utifrån en stark känsla av krisläge. Landet har ännu inte rapporterat ett omikron-fall.

Omikron har också lett till att Australien tvekar till att återigen öppna sina gränser till migranter med speciella skickligheter och studenter. Premiärminister Scott Morrisson sade att man tänker se över detta. Planen var att öppna upp gränserna för dessa grupper med start den 1 december. Morrisson sade också att det är ”lite för tidigt” att återinföra kravet på två veckors karantän för utländska resenärer.

Senaste uppgifterna om omikron pekar på att varianten medför milda symptom och inte kräver besök till sjukhuset, enligt den sydafrikanska läkare som upptäckte varianten.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -