På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Humble Group
Penser kommenterar Humbles rapport: Stark organisk tillväxt (Finwire)

2021-11-29 11:46

Foodtechbolaget Humbles kvartalsrapport var stark enligt Erik Penser Bank som framförallt överraskades av den höga organiska tillväxten om 24 procent.

"Vårt organiska tillväxtestimat om 11 procent för 2022 framstår nu som konservativt", kommenterar analyshuset i en uppdragsanalys.

Ett motiverat värde om 37-39 kronor ses, och kursrabatten mot värdet tros realiseras allt eftersom att bolaget får mer förtroende, åskådliggör kassaflöden och byter till IFRS-redovisning.

Lönsamheten om 13,4 procent på ebitda-nivå framhålls som högre än målet om 11,5 procent, vilket hänförs till hög organisk tillväxt och synergier. Samtidigt tror inte Penser att de betydande synergierna har realiserats helt ännu.

Aktien stiger 2,5 procent idag men är fortfarande ned 5,5 procent de senaste fem handelsdagarna. Kursen noteras kring 29 kronor.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Humble Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -