På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Gränges
Gränges Finspång erhåller spårbarhetscertifiering (Finwire)

2021-11-29 12:48

Gränges Finspång har erhållit koncernens första spårbarhetscertifiering enligt Aluminium Stewardship Initiative Chain of Custody Standard. Det framgår av ett pressmeddelande.

Certifieringen definierar en uppsättning krav för skapandet av en ansvarsfull leverantörskedja för aluminium.

– Jag är mycket stolt över att vi nu kan erbjuda kunder verifierad hållbarhetsinformation både i form av klimatavtryckscertifikat på produktnivå och ASI-certifierat aluminium, vilket visar att våra produkter är ansvarsfullt inköpta och producerade. Detta ger en försäkran till våra kunder och andra affärspartners att vi är fast beslutna att möta deras ökade hållbarhetskrav och efterfrågan på hållbart aluminium, säger Fredrik Spens, vd för Gränges Finspång.

I samband med detta har Gränges Finspång även erhållit en fullständig certifiering enligt ASI:s Performance Standard, uppdaterad från en provisorisk certifiering till följd av covid-19-situationen.

– ASI är ett viktigt branschinitiativ som möjliggör för Gränges att främja och bedriva ansvarsfull och hållbar verksamhet längs aluminiumets värdekedja", kommenterar Jörgen Rosengren, vd och koncernchef Gränges.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Gränges - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -