På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fondbolaget Case Group noteras på First North - Stefan Edberg och Nicklas Lidström bland ägarna (Finwire)

2021-11-29 07:23

Fondbolaget Case Group har fått ett preliminärt godkännande för en notering på First North. Värderingen är 350 miljoner kronor före en listningsemission.

Teckningskursen är satt till 18,80 kronor per aktie. I samband med noteringen ger bolaget ut cirka 1,3 miljoner nya aktier vilket innebär att kassan kan stärkas med nära 25 miljoner kronor. Nettolikviden efter kostnader väntas bli 21 miljoner kronor. Tanken är att kapitalet skall användas för förvärv.

Utspädningen blir cirka 6,7 procent. Emission är garanterad i sin helhet av ett konsortium av huvudägare. Någon ersättning för lämnad garanti utgår inte.

Första handelsdag bedöms bli den 15 december. Anmälningsperioden är 29 november till den 10 december.

“Intresset för Case Group har varit stort och det är med glädje vi kan erbjuda investerare att ta del av den fulla potentialen av bolaget. Jag är övertygad om att med en bredare aktieägarbas kommer den att stärka verksamheten ytterligare i framtiden”, säger ordförande Jürgen Conzen.

Case Groups vd ser en möjlighet till att ta del av en konsolidering.

“Med listningen på Nasdaq First North Growth Market inleder vi en ny och spännande fas i bolagets historia. Case Group har vuxit kraftigt under lönsamhet sedan start samtidigt som vi har belönats med pris från både Morningstar och Fondmarknaden. Vi ser en konsolideringsmöjlighet på marknaden och genom listningen kommer vi ha bättre förutsättningar för att vara med och driva denna konsolidering", säger han.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -