På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Coop Mini öppnar helt obemannad butik (Finwire)

2021-11-29 13:26

Matjätten Coop ska den 2 december öppna sin andra helt obemannade butik, enligt ett pressmeddelande.

Coop Mini-butiken kommer att öppnas i Tystberga utanför Norrköping och kommer att fungera som tillfälligt stöd medan den befintliga Coop-butiken i tätorten renoveras, då denna har varit stängd sedan augusti på grund av en vattenskada.

Under tiden som butiken varit stängd har Coop tillhandahållit en lösning där kunderna kan handla online och hämta beställda matkassar vid en kylbil vid butikens parkering varje vardag mellan 17-19.

Den obemannade butiken har inga traditionella kassor utan kunder betalar via Coops mobila betallösning Coop Scan & Pay. Med betallösningen och mobilt BankID kan kunder skanna sina varor, betala för dem och även låsa upp och ta sig in i butiken.

- Vi ser obemannade butiker som ett komplement till traditionella butiker och erbjuder nya etableringsmöjligheter. Butiksmodulerna kan enkelt utlokaliseras på olika platser och kan placeras i stadsdelar där det i dag inte finns någon Coop-butik, i glesbygd och i turistområden under säsong, där obemannade butiksmoduler kan erbjuda dagligvaror dygnet runt. Eller, som i det här fallet, som en lösning vid längre stängningar på grund av renovering, säger Stina Thorgerzon, chef Erbjudande och Format på Coop Sverige.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -