På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BP tecknar avtal för Indonesiens första koldioxidförvaringsprojekt (Finwire)

2021-11-29 13:31

Energijätten BP har tecknat ett samförståndsavtal för utvecklingen av Indonesiens första projekt inom förvaring av koldioxid, även känt som CCUS (carbon capture, utilization and storage). Det rapporterar Nikkei Asia.

CCUS-projektet som kallas Vorwata har en beräknad kostnad på 2-3 miljarder dollar och ingår i utvecklingsplanen av gasblocket Tangguh i östra Indonesien. Blocket står idag för cirka 20 procent av landets naturgasproduktion. BP är operatör och andra partners i projektet inkluderar japanska Mitsubishi och Inpex, samt kinesiska CNOOC.

Vorwata väntas stå färdig antingen under 2026 eller 2027. Det kommer då att kunna ta in 4 miljoner ton av koldioxid årligen. Därefter kommer reservkapaciteten att utökas till upp till 25 miljoner ton fram tills 2035 och till 33 miljoner ton tills 2045.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -