På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Affärsvärlden hittar fyra varningsflaggor i Paydrives nyintroduktion (Finwire)

2021-11-29 12:07

Paydrive, ett försäkringsbolag som erbjuder personligt anpassade bilförsäkringar utifrån insamling av data baserad på antal körda mil, ska noteras på Nordic SME den 15 december.

Affärsvärlden har granskat bolaget och hittar fyra varningsflaggor i erbjudande inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om en flagga för tveksamma incitament, en för märkliga avtal, en för framtida kapitalbehov och en för bristfällig information.

När det gäller tveksamma incitament är Mangold teckningsåtagare samtidigt som de agerar finansiell rådgivare, mentor och likviditetsgarant åt Paydrive.

Avseende den andra flaggan, för märkliga avtal, har Paydrive nyligen bytt en central affärspartner, riskbärare för bolagets försäkringslösning, från Gjensidige till Protector. Gjensidige är dock kvar som större ägare och fordringsägare.

Den tredje flaggan, för framtida kapitalbehov, hissas då informationsmemorandumet inte ger någon information om Paydrives långsiktiga kapitalbehov.

Slutligen hissas flaggan för bristfällig information då Paydrive i sitt informationsmemorandum hänvisar till sin hemsida för årsredovisningar. "Några årsredovisningar hittar vi dock inte på hemsidan", skriver Affärsvärlden.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -