På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

24 STORAGE
TIAA AVTALAT KÖPA 92%, HÖJER BUD TILL 76 KR/A (NY) (Direkt)

2021-11-29 07:19

(Tillägg: från och med fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tiaa (Teachers Insurance and Annuity Association of America) har ingått avtal om förvärv av cirka 92,4 procent av aktierna i 24 Storage och höjer sitt kontanterbjudande till 76 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya budet kan jämföras med Tiaa:s tidigare bud som låg på 62 kronor per aktie och Shurgards konkurrerande bud på 72 kronor per aktie.

Tiaa lägger budet genom T-C Storage som har ingått avtal med aktieägare i 24 Storage representerande sammanlagt cirka 92,4 procent av antalet utestående aktier och röster i 24 Storage om förvärv av deras aktier för 76 kronor per aktie.

T-C Storage höjer genom det reviderade erbjudandet vederlaget från 62 kronor till 76 kronor kontant per aktie och förlänger acceptperioden till och med den 13 december 2021.

Det totala värdet av det reviderade budet uppgår till 1.134 miljoner kronor.

Det reviderade erbjudandet är utformat som ett budpliktserbjudande i enlighet takeover-regler för vissa handelsplattformar, varför det reviderade erbjudandet inte är föremål för några fullföljandevillkor.

Aktieägare som redan lämnat in sina aktier för 62 kronor kontant per aktie i 24 Storage kommer automatiskt att få ta del av det höjda vederlaget.

Premien i det höjda budet är 5,6 procent i förhållande till Shurgards bud, 61,7 procent i förhållande till stängningskursen för 24 Storages aktie den 5 november 2021 (vilket var sista handelsdagen före offentliggörandet av Erbjudandet), och 77,2 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen för 24 Storages aktie under de senaste 30 dagarna före offentliggörandet av erbjudandet.

24 Storage oberoende budkommitté rekommenderade Tiaa:s första bud, men ändrade det till att rekommendera Shurgards konkurrerande bud.

Samtliga styrelseledamöter i 24 Storage, Jan-Olof Backman (Backman Invest), Maria Åkrans, Staffan Persson (Swedia HighP), Fredrik Tilander (Realm), Henrik Forsberg Schoultz (HG Kapital) och Anna Henriksson, har ingått avtal med T-C Storage om försäljning av sina samtliga aktier i 24Storage till T-C Storage. Därmed har samtliga styrelseledamöter i 24 Storage intressekonflikter i samband med det reviderade erbjudandet och det finns inte längre någon budkommitté som kan lämna någon rekommendation avseende Tiaas reviderade erbjudande.

24 Storage bekräftar i ett eget pressmeddelande att budkommitténs rekommendation av Shurgards bud inte längre gäller och att budkommittén inte kan lämna någon ny rekommendation avseende budsituationen.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -