På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

STUDENTBOSTÄDER
KRÄVS PÅ 50 MLN KR AV SKATTEVERKET (Direkt)

2021-11-26 16:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Studentbostäder krävs på 50 miljoner kronor av Skatteverket för ytterligare skatt och skattetillägg avseende mervärdesskatt.

Bolaget fick på fredagen information om samt beslut från Skatteverket avseende omprövning av redovisad mervärdesskatt hänförlig till entreprenadarbeten genomförda under perioden 2016-2020, under den tid då bolagets verksamhet bedrevs under företagsnamnet Prime Living.

Studentbostäder har inte beretts möjlighet att yttra sig över Skatteverkets beslut och motsätter sig innehållet i beslutet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Bolaget utreder möjligheterna att invända mot och överklaga beslutet och bedömer att det finns välgrundade invändningar att lämna. Bolaget avser att återkomma med mer information efter att bolagets utredning är genomförd", skriver Studentbostäder.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Studentbostäder i Norden - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -