På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

QLOSR GROUP
FÖRVÄRVAR 2 BOLAG, GÖR RIKTAD EMISSION (OMS) (Direkt)

2021-11-26 06:13

(Omsändning: sändes första gången på torsdagen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Qlosr har ingått avtal om förvärv av det Stockholmsbaserade bolaget RG19 i Norden och det Skarabaserade bolaget SBL Data.

Affärerna väntas innebära att Qlosr passerar en halv miljard kronor i omsättning 2022 med ett justerat rörelseresultat före av- och nedskrivningar (ebitda) på 6-8 procent, enligt ett pressmeddelande.

RG19 och SBL Data väntas omsätta cirka 140 miljoner kronor under 2021 med ett ebitda-resultat på cirka 16 miljoner kronor. Qlosrs ledning bedömer att bolagens befintliga avtal kan tillföra prenumerationsintäkter på cirka 95 miljoner kronor 2022 och att de kan växa ytterligare.

En fast initial köpeskilling på drygt 149 miljoner kronor erläggs för RG19 och vid tillträdet, planerat till den 1 december i år, erläggs 50 miljoner kronor kontant och 85 miljoner i form av 1 miljard nyemitterade aktier i Qlosr, med en teckningskurs på 0:085 kronor per aktie. Vidare ska 14,1 miljoner kronor erläggas genom uppskjutna kontanta betalningar. Dessutom kan uppskjutna villkorade tilläggsköpeskillingar på sammanlagt högst 27 miljoner kronor komma att erläggas.

För SBL data ska en fast initial köpeskilling om 21 miljoner kronor erläggas vid tillträdet som är planerat till den 4 januari 2022, varav 12,5 miljoner kontant och 8,5 miljoner i form av 100 miljoner nyemitterade aktier i Qlosr med en teckningskurs på 0:085 kronor. Dessutom kan uppskjutna villkorade tilläggsköpeskillingar på högst 8 miljoner kronor komma att erläggas efter 12 respektive 24 månader.

Qlosr meddelar även att bolaget uppdragit åt Erik Penser Bank att utreda förutsättningarna för en nyemission om cirka 45 miljoner kronor genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande. Ett antal befintliga ägare, däribland Modelio Equity, har åtagit sig att teckna minst 15 miljoner kronor i den riktade emissionen. Bookbuildingförfarandet inleds omedelbart och ska slutföras före handeln inleds den 26 november.

Emissionslikviden ska enligt bolaget användas till att finansiera kontantdelen av Förvärven samt accelerera Qlosrs påbörjade och tidigare kommunicerade omställning av affärsverksamheten mot en ökad andel prenumerationstjänster.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Qlosr Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -