På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

KINA
EVERGRANDES GRUNDARE HUI KA YAN SÅLT DELAR AV INNEHAVET (Direkt)

2021-11-26 16:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den problemdrabbade kinesiska fastighetsutvecklaren Evergrandes grundare och tillika ordförande Hui Ka Yan har sålt aktier i bolaget för 343 miljoner dollar och minskat sin ägarandel från cirka 77 till 68 procent.

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones med hänvisning till ett inlämnat dokument på fredagen.

Det framgick inte vem som köpt aktierna.

Evergrande har på senare tid sålt tillgångar för att kunna klara av att göra räntebetalningar och undvika betalningsinställelser på sina internationella obligationer.

Hui Ka Yan kommer att använda de pengar han får in från försäljningen till att finansiera Evergrande, uppger en person med insyn i situationen för Dow Jones.

Företagets fokus är att återuppta arbetet vid sina bostadsprojekt för att leverera försålda hem till sina kunder, uppger källan.

Under de senaste veckorna har Evergrande gjort flera obligationsbetalningar i sista minuten på sina dollarobligationer. Ytterligare tidsfrister för betalningar väntas dock under året, däribland på en betalning på 72 miljoner dollar som skulle ha gjorts den 6 november, men där bolaget har en 30-dagarsperiod på sig att genomföra den.

Evergrandes aktier har sjunkit med över 83 procent hittills i år. Den avyttring som Hui Ka Yan gjorde nyss skedde till en kurs som var nästan 20 procent lägre än stängningskursen närmast föregående handelsdag.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -