På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
MTI INVESTMENT GÖR EMISSION INFÖR NOTERING PÅ FIRST NORTH (Direkt)

2021-11-26 16:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det nordiska investmentbolaget MTI Investment har fått villkorat godkännande för att notera sina aktier på handelsplattformen Nasdaq First North och gör inför det en unitemission på 22,1 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandets teckningskurs på 40:20 kronor per unit, som innehåller tre aktier och två teckningsoptioner, värderar bolaget till 50,0 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

MTI har visionen att vara långsiktig och aktiv aktieägare i små och medelstora företag i Tanzania. Bolaget grundades 2014 av Trond Randøy, Pontus Engström och Neema Mori.

"MTI är resultatet av sju års arbete med att etablera ett växande investmentbolag i Tanzania, en av världens snabbast växande regioner. Med fyra grenar inom områdena hälsosam kosmetik, nyttiga mejeriprodukter, hem och konstruktion, samt avfallshantering har vi etablerat den lokala infrastruktur och kontakter som ger oss en god bas för framtida tillväxt", säger vd Pontus Engström.

"I denna marknad är det stor brist på riskkapital, och här arbetar vi utifrån en egenutvecklad modell med stort fokus på utveckling och stöd av de befintliga innehaven, möjligheter kopplade till dessa och nätverksbyggande. I en region som denna är kontakter och tillit ett viktigt komplement till avtal, och genom våra investeringar har vi ett mycket nära samarbete med lokala entreprenörer", fortsätter han.

Nettolikviden från emissionserbjudandet avses användas till investeringar i befintliga portföljbolag, investeringar i nya bolag i Östafrika och till rörelsekapital.

Teckningsperioden pågår från den 29 november till den 13 december. Bolaget har inför erbjudandets lansering erhållit teckningsförbindelser på motsvarande 80 procent av beloppet från bland annat Handelsbanken Fonder (Emerging Markets), Stiftelsen H&M Foundation, styrelseledamöter och vd.

Första beräknade handelsdag på First North är den 21 december.

Mangold Fondkommission är finansiell rådgivare åt MTI Investment i samband med noteringen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -