På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Faraday Future backar 5 procent i förhandeln efter utredningsbesked - BN (Finwire)

2021-11-24 14:20

Elbilstillverkaren Faraday Future faller 5 procent i förhandeln. Detta efter att bolaget sagt att de inte vet hur länge utredningen av de anklagelser som riktats mot bolaget väntas pågå, rapporterar Bloomberg News.

Det Faraday Future syftar på är rapporten från blankaren J Capital Research om att man ska ha förfalskat orderingången för sin SUV FF91. Som en följd av detta har inlämningen av Q3-rapporten försenats.

Enligt Faraday Future håller man nu på att utreda anklagelserna från J Capital som "har en historik av att dra ned publika bolags aktiekurser för egen fördel”.

Rapporten släpptes tidigare denna månad. Förutom att Faraday Future inte vet hur länge granskningen kommer pågå kan bolaget inte heller säga vilka effekter det väntas få på resultatet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -