ICA
ICA-handlarnas Förbund och AMF lägger bud på ICA värt 534 kronor per aktie (Finwire)

2021-11-10 07:06
ICA-handlarnas Förbund och AMF lämnar ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande på dagligvarubolaget ICA värt 534 kronor kontant per aktie. Det innebär att ICA värderas till cirka 107,4 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Budet är en premie om 29 procent jämfört med stängningskursen den 22 oktober vilket var den sista handelsdagen före marknadsspekulationer om ett potentiellt uppköp.

ICA-handlarnas Förbund är sedan tidigare största aktieägare i ICA med cirka 54 procent av aktierna och erbjudandet avser de aktier som man inte redan äger.

"ICA Gruppen har en stark position på marknaden men omvärlden förändras snabbt och som huvudägare agerar vi för att möta framtida utmaningar och ökad konkurrens. Vi behöver anpassa oss för att skapa optimala förutsättningar för verksamheten i ICA Gruppen och därmed för hela ICA-systemet, det har vi alltid gjort under vår 105-åriga historia. Nu behöver vi fokusera på tillväxtorienterade långsiktiga investeringar, vilka lämpar sig bäst utanför börsen, och vi är glada över att vi har AMF med på resan. Vi bedömer att vi har lämnat ett attraktivt bud och att en avnotering av ICA Gruppen gynnar alla intressenter", kommenterar Magnus Moberg, styrelseordförande ICA-handlarnas Förbund.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -