På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Norsk Hydro
Royal Dutch Shell samarbetar med Norsk Hydro i grönt väteprojekt (Finwire)

2021-11-09 15:55
De två dotterbolagen till oljejätten Shell respektive Norsk Hydro, Shell New Energies och Hydro Havrand, ska undersöka potentialen i gemensamma projekt inriktade på produktion av väte från förnybar el. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ambitionen är att använda vätgasen för att utesluta koldioxid från Hydros och Shells verksamheter, och för att förse kunder inom tung industri, sjöfartssektorn och vägtransporter.

"Hydro ser på grönt väte som ett sätt att minska vårt aluminiums koldioxidavtryck ytterligare, såväl som en affärsmöjlighet på egna meriter i den pågående avkarboniseringen av ekonomin. Hydro Havrand kan utnyttja en bred uppsättning kompetenser inom Hydro, och genom sitt totala erbjudande hjälpa andra industriella aktörer att lyckas med sina energiomställningar”, säger Arvid Moss, Hydros vice vd för energi.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Norsk Hydro - I dag

{point.key}

Royal Dutch Shell PLC... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -