Volvo Cars
Volvo Cars stiger 7,0 procent i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm (Finwire)

2021-10-29 09:11
Biltillverkaren Volvo Cars började i dag den 29 oktober att handlas på Nasdaq Stockholm. Aktien handlas på segmentet Largecap med kortnamnet VOLCAR B. Intresset för erbjudandet har varit mycket stort bland såväl svenska och internationella institutionella investerare som allmänheten i Norden och erbjudandet var kraftigt övertecknat.

Teckningskursen var som tidigare aviserats fastställd till 53 kronor per aktie, jämfört med det ursprungliga intervallet på 53 till 68 kronor per aktie.

Nyemissionen av 377,36 miljoner B-aktier kommer att tillföra Volvo Cars en bruttolikvid om 20 miljarder kronor. Detta säkerställer att tillräckligt med kapital tillförs för att finansiera genomförandet av Volvo Cars "fastest transformer"-strategi och för att uppnå bolagets ambitioner för mitten av decenniet.

Det finns även en övertilldelningsoption på att förvärva ytterligare 56,61 miljoner B-aktier, motsvarande 3,0 miljarder kronor, från säljaren Geely Sweden.

Givet att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo och inklusive de konverterade investeringarna från AMF och Folksam kommer 17,9 procent av aktierna att handlas fritt, så kallad free float.

Erbjudandets totala värde uppgår till 20 miljarder kronor respektive 23 miljarder kronor under antagande om att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

Aktien har hittills i dag handlats till 58,96 kronor som högst betalt och 56 kronor som lägst betalt. Klockan 09.10 var senast betalt 56,70 kronor, vilket är en uppgång på 7,0 procent jämfört med teckningskursen på 53 kronor per aktie. Aktier för 596 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 2,98 miljarder aktier utestående och börsvärdet är 169 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Volvo Car B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -