På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

TOBII
AVSER GÖRA RIKTAD NYEMISSION 250 MLN KR (NY) (Direkt)

2021-10-28 23:17

(Tillägg: sista stycket om emissionsutfall)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tobii har gett i uppdrag till ABG Sundal Collier att utreda förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission till svenska och internationella institutionella investerare om cirka 250 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen genomförs genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande som inleds efter börsstängning på torsdagen.

Nyemissionen genomförs för att finansiera det tidigare annonserade förvärvet av Phasya, förvärvet av Acapela Group som offentliggjordes på torsdagen samt för att stärka balansräkningen i både Tobii och Tobii Dynavox i samband med särnoteringen av Tobii Dynavox och därigenom skapa utrymme för ytterligare förvärv och investeringar, skriver bolaget.

I ett senare pressmeddelande skriver Tobii att bolaget tillförs 300 miljoner kronor av den riktade nyemissionen, som var övertecknad flera gånger och därför utökades. Teckningskursen var 60:50 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt på cirka 3,3 procent från torsdagens stängningskurs.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Tobii - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -