MIDSUMMER
ETABLERINGSSTÖD FRÅN ITALIEN FÖR PROD I LANDET (Direkt)

2021-10-28 18:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Solenergibolaget Midsummer får etableringsstöd på cirka 390 miljoner kronor från italienska myndigheter för att starta "storskalig tillverkning av tunna, lätta och miljövänliga solcellstak" i Italien.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kapaciteten i Italien blir 50 megawatt per år, att jämföra med de 2 megawatt per år som i dag produceras vid företagets fabrik i Järfälla, skriver bolaget.

Midsummer har redan köpt en fabrikslokal i Bari i södra Italien och kan nu gå vidare med inköp av utrustning, inklusive ett flertal av företagets egenutvecklade DUO-maskiner, samt rekrytering av personal i såväl Sverige som Italien.

Produktionsstart planeras till sommaren 2022.

Hela projektet är en investering på cirka 660 miljoner kronor, varav Midsummer får drygt 35 procent i bidrag och drygt 23 procent i "mjuka lån" från den italienska staten via dess investeringsmyndighet Invitalia.

"Vi är mycket glada åt att få detta stöd, som har mycket generösa villkor. Vi mångfaldigar därmed vår maximala produktionskapacitet och den färdiga fabriken kommer att göra Midsummer till den största producenten av tunnfilmssolceller i Europa", kommenterar vd Sven Lindström.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Midsummer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -