På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CELL IMPACT
AVSER BESLUTA FÖRETRÄDESEMISSION 350 MLN KR (Direkt)

2021-10-28 21:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Cell Impact, som levererar flödesplattor till bränslecellsföretag, avser att besluta om en fullt garanterad företrädesemission om upp till cirka 350 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med företrädesemissionen är att säkerställa fortsatt finansiering av Cell Impacts affärsplan med tillhörande ökning av bolagets produktionskapacitet. Tillsammans med befintlig kassa förväntas nettolikviden från företrädesemissionen vara tillräcklig för att finansiera bolagets affärsplan till mitten av 2023 förutsatt att företrädesemissionen inbringar en bruttolikvid om cirka 350 miljoner kronor, heter det.

Från 2023 förväntar sig Cell Impact att kunna bedriva sin verksamhet med positiv ebitda-marginal.

Östersjöstiftelsen har åtagit sig att teckna sig för sin pro rata-andel av emissionen. Denna teckningsförbindelse uppgår till upp till cirka 17,8 miljoner kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av emissionen. Vissa externa garanter har lämnat garantiåtaganden med sedvanliga villkor som sammanlagt uppgår till upp till cirka 332,2 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka 95 procent av företrädesemissionen, skriver bolaget.

Bolagets extra bolagsstämma planeras att hållas den 16 november 2021

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Cell Impact B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -