På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Xano
Xano rapporterar en kraftig ökning av intäkter och resultat i tredje kvartalet (Finwire)

2021-10-27 14:05
Industribolaget Xano Industri redovisar en kraftig ökning av intäkter och resultat i tredje kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 42,1 procent till 746 miljoner kronor (525). Den organiska tillväxten var 19 procent.

Rörelseresultatet blev 113 miljoner kronor (65), med en rörelsemarginal på 15,1 procent (12,4).

Resultatet före skatt ökade till 105 miljoner kronor (59).

Resultatet innefattar engångsposter om 8 miljoner kronor avseende utbetalning av medel för den kollektivavtalade AGS-försäkringen.

Resultatet efter skatt steg till 82 miljoner kronor (46), en ökning med 78,3 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 2,85 kronor (1,57), vilket innebär en ökning med 81,5 procent mot föregående år.

- Takten i orderingång är oförändrat god och marknadsläget generellt sett fortsatt fördelaktigt och stabilt. Den senaste tidens periodvisa produktionsupphåll inom fordonsindustrins har dock påverkat några av våra företag negativt. Den projektrelaterade verksamheten representerar en allt större andel av våra totala volymer. Här har vi under en längre tid sett ett jämnt och högt inflöde av order. De lättade restriktionerna innebär också att projekten nu kan genomföras på ett mer effektivt sätt, kommenterar vd Lennart Persson i delårsrapporten

- Ett stabilt marknadsläge med god orderingång inom samtliga affärsenheter ger oss anledning att hålla fast vid vår tidigare bedömning att koncernen som helhet ser ut att kunna prestera fortsatt väl i närtid, kommenterar Lennart Persson utsikterna.


[Tabell 1]

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

XANO Industri B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -