På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NORDIC PAPER
SKJUTER PÅ INVESTERINGSBESLUT FÖR BÄCKHAMMAR (Direkt)

2021-10-27 19:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Specialpapperstillverkaren Nordic Paper har beslutat att skjuta på ett möjligt investeringsbeslut rörande den inledande delen i en expansion av produktionsanläggningen i Bäckhammar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet kommer att avvaktas tills att produktionstillstånd för hela expansionen erhållits och villkor är klarlagda.

Nuvarande bedömning är att ett nytt produktionstillstånd kan komma att erhållas tidigast i början av 2023.

Nordic Paper driver sedan 2020 ett arbete för att klarlägga förutsättningar för att utöka produktionen vid anläggningen i Bäckhammar.

"Under de senaste månaderna har bolaget arbetat intensivt med förprojektet för den första delen i investeringsplanen, uppförandet av ett nytt renseri. Utkomsten av det genomförda förprojektet är att denna del av investeringsplanen inte når upp till bolagets tidigare antaganden avseende lönsamhet utan är beroende av ökade produktionsvolymer. Detta innebär att för att det ska vara möjligt att fatta ett investeringsbeslut behöver ett nytt produktionstillstånd föreligga och de villkor som kommer med ett nytt produktionstillstånd vara kända", uppger Nordic Paper.

Bolaget lämnade under tredje kvartalet 2020 in en ansökan om nytt produktionstillstånd för utökad produktion i Bäckhammar. Bolaget har därefter uppmanats att inkomma med tekniska kompletteringar i ärendet i en större omfattning än förväntat.

Emil Mattsson +46 8 5191 7916

Nyhetsbyrån Direkt


Nordic Paper Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -