På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

TWITTER
JUST RESULTAT -0:54 USD/AKTIE 3 KV (EST 0:18) (NY) (Direkt)

2021-10-26 23:15

(Tillägg: från femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mikrobloggen Twitter redovisar ett justerat resultat per aktie på -0:54 dollar för det tredje kvartalet 2021.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 0:18 dollar per aktie, enligt snittprognosen från S&P Global Market Intelligence.

Resultatmissen var till stor del kopplad till en skadeståndskostnad från en rättegång 2016, där bolaget anklagats för att ha vilselett aktieägare, rapporterade Wall Street Journal.

Omsättningen var 1,3 miljarder dollar, i linje med analytikerestimaten.

Intäkterna från annonsverksamheten växte 41 procent, jämfört med motsvarande i fjol, och bröt därmed trenden av svag annonstillväxt kopplat till Apples nya användardatapolicy, som noterats på flera håll under rapportperioden – inte minst i delårsrapporterna från Facebook och Snap.

"Det bredare reklamekosystemet håller fortfarande på att anpassa sig", kommenterade Twitters finanschef Ned Segal till The Wall Street Journal och tillade att "detta har varit mindre betydande faktor för oss".

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -