Skandia Nordamerika Exponering
Skandia Nordamerika Exponering minskade 3,8 procent i september - bytt jämförelseindex och ökat hållbarhetsfokus (Finwire)

2021-10-26 16:13
Fonden Skandia Nordamerika Exponering minskade 3,8 procent i september, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också minskade 3,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

Inledningsvis skriver förvaltaren att fonden bytte jämförelseindex den första september och fick ett hållbarhetsfokus.

"Fonden följer numera ett skräddarsytt jämförelseindex, vilket utesluter ohållbara bolag enligt Skandia Fonders exkluderingslista för fonder med hållbarhetsfokus. I tillägg väljs bolag med stark hållbarhetsprofil in och bolag med svagare hållbarhetsprofil väljs bort eller utgår", kommenterar förvaltaren.

Per utgången av perioden var fondens tre största innehav Apple, Microsoft och Amazon och uppgick till 6,2, 5,4 respektive 3,8 procent av fondens innehav.


[Tabell 1]

Victor Carlén
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Nordamerika Ex... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -