På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Green Cargo
Green Cargo ökar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet (Finwire)

2021-10-26 10:02
Svenska godstågsoperatören redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 4,0 procent till 1 003 miljoner kronor (964).

Rörelseresultatet blev 42 miljoner kronor (-37), med en rörelsemarginal på 4,2 procent. Resultatet har påverkats av miljökompensation med 41 miljoner.

Resultatet efter skatt blev 33 miljoner kronor (-46).

"Bolaget ser en stark och tydlig positiv trend i vår resultatutveckling där en god kostnadsnivå är en viktig komponent. Branschsegment Skog uppvisar fortsatt robust volymutveckling och efterfrågan på transporter är fortsatt hög. Branschsegmentet Stål & Kemi har under kvartalet utvecklats starkt och påverkar resultatet positivt. Vi ser dock minskade volymer inom branschsegment Handel & Logistik. Detta beror främst på att produktionstakten gått ned något, bland annat på grund av bristen på halvledare, vilket påverkar bolaget negativt med minskade intäkter som följd", skriver Green Cargo.


[Tabell 1]

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -