Exsitec
Exsitec förvärvar Zedcom för 65 miljoner kronor (Finwire)

2021-10-26 15:45
IT-konsultbolaget Exsitec har tecknat avtal avtal med Zedcom Holding om att förvärva samtliga aktier i Zedcom och Zedcom ISP, bägge bolagen tillsammans kallat Zedcom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Zedcom är specialister på Visma.net och it-drift med kringtjänster. Prognosen för 2021 är att Zedcom skall omsätta 52 miljoner kronor med ett ebita-resultat uppgående till 9 miljoner kronor.

Köpeskillingen uppgår till totalt 65 miljoner kronor och består av en kontant köpeskilling om 42,5 miljoner kronor som erläggs kontant i samband med tillträdet och en revers uppgående till 7,5 miljoner kronor som utbetalas 18 månader efter tillträdet under förutsättning att ägarna till Zedcom Holding, med vissa undantag, är anställda inom Zedcom eller Exsitec-koncernen vid denna tidpunkt. Vidare erläggs 15 miljoner kronor genom en riktad nyemission av 76 103 aktier i Exsitec till Zedcom Holding. Aktierna emitteras till en teckningskurs om 197,10 kronor per aktie.

Tillträde beräknas ske närmsta veckan och är villkorat av att en omstrukturering av ägandet i Zedcom Holding genomförs. Förvärvet finansieras med egna medel och en förvärvskredit om 25 miljoner kronor samt genom kvittningsemissionen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Exsitec Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -