På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Vicore Pharma
Vicore Pharma får studieresultat publicerade i Lancet-tidskrift, kan potentiellt vända på aktien enligt Pareto (Finwire)

2021-10-25 08:43
Läkemedelsbolaget Vicore Pharma har fått resultaten från sin fas 2-studie med C21 i covid-19 publicerade i EClinicalMedicine, en expertgranskad vetenskaplig tidskrift utgiven av The Lancet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Att resultaten är publicerade av en tidskrift som välrenommerade The Lancet står bakom bedömer Pareto Securities kommer att sätta Vicore Pharma på kartan och potentiellt vända på aktiekursutvecklingen.

Studien visar att C21 minskar behovet av syrgas- och respiratorbehandling, vilket indikerar en snabbare återhämtning. Vicore har använt detta som grund för att gå vidare med en fas 3-studie som förväntas bli klar under första halvåret 2022.

"Vi ser ett fortsatt behov av effektiva behandlingar för sjukhusinlagda patienter med covid-19. Vaccinationsgraden är fortfarande låg med endast 37 procent vaccinerade med två doser världen över och nya mutationer av viruset är ett kvarstående hot. Förutsatt att vi kan bekräfta de positiva resultaten från fas 3-studien så har C21 möjlighet att kunna bli en av dessa behandlingar utöver anti-viral terapi" säger Carl-Johan Dalsgaard, vd i Vicore och medförfattare till publikationen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Vicore Pharma Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -