På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Redwood Pharma
Redwood Pharma förstärker fokus på kandidaten RP501 (Finwire)

2021-10-25 09:05
Forskningsbolaget Redwood Pharma gör en strategisk förändring genom att öka fokus och accelerera utvecklingen av sin IntelliGel-baserade topikala terapi för torra ögon (DED), RP501. Det framgår av ett pressmeddelande.

"RP501 har väsentlig terapeutisk och kommersiell potential som nästa generations förstahandsterapi att behandla majoriteten av alla som lider av DED, innefattande män och kvinnor i alla åldrar. Den globala marknaden värderas till 2,3 miljarder dollar år 2019 och förväntas växa till 2,9 miljarder dollar till år 2030", skriver bolaget.

Samtidigt inväntar bolaget en partner till kandidaten som behandlar kvinnor i klimakteriet, RP101.

Vd Martin Vidaeus kommenterar: “RP101 är ett program färdigt för fas III som visat väsentlig klinisk potential i en fas II-prövning. Företagsledningen och ledande experter inom torra ögon är överens om att den kliniska datan är viktig och kan utgöra grunden för nästa kliniska fas. Tills vi har en tydlig lösning med en partner för RP101 kommer fokus dock att ligga på en påskyndad utveckling av RP501. Vi ser mycket positivt på den produktens unika potential som förstahandsterapi av torra ögon”.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Redwood Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -