På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Plus500
Plus500 förväntar sig att helårsresultatet överträffar estimaten (Finwire)

2021-10-25 09:07
CFD-specialisten Plus500 rapporterar intäkter på 211,4 miljoner pund och en ebitda på 128,6 miljoner pund för det tredje kvartalet. Utfallet är 2 respektive 4 procent sämre än jämfört med samma period året innan. Det framgår av en verksamhetsuppdatering.

Samtidigt är det värt att påpeka att bolaget möter tuffa jämförelsetal. I uppdateringen skriver Plus500 att de viktigaste nyckelmåtten är fortsatt väl över nivåerna som gällde innan pandemin, särskilt när det kommer till kundintag.

Antalet nya kunder uppgick till 26 169, ned 43 procent från fjolåret. Antalet aktiva användare var 166 310, en minskning med 16 procent.

Sett till prestationen hittills i år bedömer Plus500 att både intäkter och ebitda för helåret kommer att komma in väl över marknadens förväntningar, står det.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -