På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CANTARGIA
NOVARTIS MISSLYCKATS MED FAS 3-STUDIE CANAKINUMAB (Direkt)

2021-10-25 09:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Schweiziska Novartis fas 3-studie Canopy-1 nådde inte sitt primära mål vid behandling med canakinumab i kombination med pembrolizumab av patienter med tidigare obehandlad lokalt avancerad eller metastatisk icke-småcellig lungcancer.

Överlevnaden (overall survival) förbättrades inte, och beskedet följer på ett tidigare misslyckande i år i studien Canpoy-2, där canakinumab studerats i kombination med docetaxel.

Novartis uppger enligt Reuters att bolaget ändå ska fortsätta undersöka om canakinumab kan vara effektivt som behandling före och efter kirurgisk behandling.

Canakinumab är ett konkurrerande projekt till svenska Cantargias läkemedelskandidat Can04. När Novartis i mars i år misslyckades med att nå det primära målet i fas 3-studien Canopy-2 med canakinumab, föll Cantargias aktiekurs kraftigt. Cantargias vd Göran Forsberg underströk då för Nyhetsbyrån Direkt att bolagens läkemedelskandidater skiljer sig åt och att han ansåg Can04 ha ett bredare angreppssätt än canakinumab.

Cantargia föll när handeln inleddes i Stockholm och var klockan 9.15 ned drygt 7 procent.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Cantargia - I dag

{point.key}

Novartis AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -