På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

JAPAN
PMI INDUSTRIN (PREL) STEG TILL 53,0 I OKTOBER (Direkt)

2021-10-22 05:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin steg till 53,0 i oktober, från 51,5 föregående månad, enligt preliminär statistik.

Det framgår av data som sammanställts av Jibun Bank och IHS Markit.

PMI för tjänstesektorn steg samtidigt till 50,7 jämfört med 47,8 föregående månad. Det sammanvägda indexet steg till 50,7, från 47,9 föregående månad.

Markit-ekonomen Usama Bhatti noterade i en kommentar att affärsläget för Japans privata sektor återvände till positivt territorium (över 50) i början av fjärde kvartalet.

"Uppgången var den första på sex månader och den kommer efter att den dominanta tjänstesektorn noterade ökad aktivitet för första gången sedan januari 2020", sade han.

Ekonomen tillade att svaren i undersökningen visar att återhämtningen allmänt kopplas till nedgången i covid-19-fall och lättare pandemirestriktioner.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -