Ericsson
Ericsson har brutit mot skyldigheter i uppgörelse med justitiedepartementet i USA (Finwire)

2021-10-22 06:04
Telekomleverantören Ericsson har erhållit korrespondens från amerikanska justitiedepartementet, DOJ, om att bolaget brutit mot sina skyldigheter enligt den uppgörelse som nåddes i december 2019. Orsaken är att bolaget inte tillhandahållit vissa dokument och faktauppgifter.

Bakgrunden är att Ericsson den 6 december 2019 ingick en uppgörelse, ett så kallat Deferred Prosecution Agreement, med DOJ. Bolaget betalade då drygt 1 miljard dollar för överträdelser mot landets korruptionslagar.

Ericsson har möjlighet att skriftligen förklara karaktären av och omständigheterna kring överträdelsen av uppgörelsen samt de åtgärder bolaget tagit för att hantera och avhjälpa situationen.

"Det är för tidigt att i detta skede förutsäga vad detta kommer att leda till. DOJ har enligt DPA diskretion att avgöra huruvida en överträdelse har skett. Ericsson avser svara DOJ och fortsätta samarbeta med DOJ i enlighet med villkoren i DPA, däribland krav gällande tillhandahållande av dokument", skriver Ericsson i ett pressmeddelande.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Ericsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -