På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Volati
Volati förvärvar Meag Va-system som omsätter 190 miljoner kronor (Finwire)

2021-10-21 14:07
Industribolaget Volati har tecknat avtal om att förvärva Meag Va-system som är en leverantör av lösningar i betong för infrastruktur kopplat till vatten och avlopp. Det rör sig om ett tilläggsförvärv till affärsenheten S:t Eriks inom affärsområdet Industri. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under det senaste räkenskapsåret omsatte Meag Va-system cirka 190 miljoner kronor.

- Tilläggsförvärv till befintliga bolag är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. De ger möjlighet till att komplettera och stärka befintligt erbjudande samtidigt som ytterligare värde kan skapas genom synergier. S:t Eriks har en uttalad ambition att vara Sveriges bästa leverantör av lösningar för VA-infrastruktur. Genom förvärvet blir S:t Eriks en marknadsledande leverantör inom sin nisch samtidigt som det skapar möjligheter till betydande synergier, exempelvis relaterat till inköp. Vi är därför glada över möjligheten att förvärva Meag Va-system, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Volati - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -