På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Pharmalundensis
Pharmalundensis lanserar en affärsplan för Minievaporatorn (Finwire)

2021-10-21 17:22
Forskningsbolaget Pharmalundensis lanserar en affärsplan för Minievaporator för rensning av miljöfarligt avtal för mindre företag, för att kommersialisera produkten som snart är färdig. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen anser att det finns flera betydande fördelar att hyra ut bolagets patenterade noll-koncentrat teknologi, snarare än att sälja maskiner:

* En uthyrning av Minevaporatorerna underlättar service. Om en maskin går sönder skickar vi en utbytesmaskin och företaget skickar tillbaka den trasiga maskinen. Efter reparation kan den lagade maskinen skickas ut till annan kund. Om maskinen i stället är såld måste den skickas tillbaka till ägarföretaget och utbytesmaskinen skickas tillbaka till bolaget. Det blir således dubbla utbyten för en såld maskin, men bara ett utbyte för en uthyrd maskin.

* Underlättar uppgraderingar av maskinen. När en maskinen kommer in till bolagets verkstad kan bolaget lägga in de senaste uppgraderingarna och förbättringarna och skicka tillbaka maskinen. Det kommer säkert att bli successiva förbättringar av Minievaporatorn efter hand som det inkommer erfarenheter av användning av maskinen.

* Pharmalundensis får bättre kontroll över teknologin och maskinerna om bolaget hyr ut dem snarare än säljer dem.

* Pharmalundensis erhåller regelbundna intäkter under maskinens hela livslängd med uthyrning.

* En uthyrning bygger upp ett värde i Pharmalundensis, eftersom bolaget då äger samtliga maskiner.

Styrelsen bedömer att uthyrning av ett 20-tal maskiner kan täcka Pharmalundensis nuvarande kapitalbehov. Uthyrning av ytterligare ett 10-tal maskiner skulle även kunna täcka betydande delar av kostnaderna för bolagets läkemedelsprojekt. Vidare bedömer styrelsen att företag som hyr en Minieaporator för att hantera deras flytande, miljöfarliga avfall kommer att spara flera hundra tusen kronor per år i reducerade reningskostnader, även när Minievaporatorns hyresavgifter avräknats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

PharmaLundensis - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -