På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BE Group
BE Group ökade vinsten rejält i tredje kvartalet (Finwire)

2021-10-21 14:08
Stålgrossistbolaget BE Group redovisar ett rejält omsättningslyft och resultatförbättring i tredje kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg 84,8 procent till 1 375 miljoner kronor (744). Ökningen beror främst på organisk tonnagetillväxt (21 procent), och positiva pris- och mixeffekter (65 procent).

Rörelseresultatet blev 219 miljoner kronor (4), med en rörelsemarginal på 15,9 procent (0,5).

Justerat rörelseresultat utföll på 193 miljoner kronor (14), med en justerad rörelsemarginal på 14,0 procent (1,9). Bolaget kunde denna gång uppvisa lagervinster på 26 miljoner kronor, mot en förlust på 10 miljoner kronor samma period i fjol.

Resultatet före skatt var 214 miljoner kronor (-3). Resultatet efter skatt blev 175 miljoner kronor (-4), och per aktie 13,49 kronor (-0,32).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 6 miljoner kronor (1).

"Normalt sett är tredje kvartalet ett svagt kvartal för BE Group, men fortsatt ökad efterfrågan i kombination med stigande stålpriser och ökade bruttomarginaler gör att BE Group levererar återigen ett starkt kvartal", säger vd Peter Andersson.

Om den förväntade stålprisutvecklingen under fjärde kvartalet har BE Group-chefen följande att säga.

"Totalt sett kommer stålpriserna att fortsätta stiga i fjärde kvartalet, men inte på något sätt i närheten av tredje kvartalets prisökningar. Efterfrågan på stål bedöms vara hög kommande år och bedömningen är också att omställningen till grön ståltillverkning kommer att kräva en mer hållbar prisbild för stålproducenterna. I takt med att priserna stabiliseras är det möjligt att en viss marginalkontraktion sker då dyrare nyinköpt material säljs", säger Andersson.


[Tabell 1]

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

BE Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -