ATLAS COPCO
FORTS HÖG KUNDAKTIVITET, FÖRSVAGAD JMF 3 KV (NY) (Direkt)

2021-10-21 12:07

(Tillägg: fyra sista styckena)

STOCKHOLM (Direkt) Verkstadsföretaget Atlas Copco förväntar sig att kundernas affärsaktivitet kommer att vara fortsatt hög, men försvagas jämfört med den "mycket höga" nivån i det tredje kvartalet

Det framgår av kvartalsrapporten.

Koncernens orderingång på 33.023 miljoner kronor i tredje kvartalet 2021 var högre än analytikernas snittestimat på 31.095 miljoner kronor enligt en sammanställning gjord av Infront.

Orderingången ökade organiskt med 36 procent, vilket kan jämföras med analytikerprognossnittet på +28,4 procent.

"Överlag var den höga efterfrågan på våra produkter och lösningar fortsatt hög, och orderingången ökade markant jämfört med föregående år", kommenterar vd Mats Rahmström.

"Vi har sett en solid tillväxt i samtliga affärsområden och i alla regioner jämfört med det tredje kvartalet föregående år. Jämfört med det starka andra kvartalet i år var den övergripande efterfrågan i stort sett oförändrad", fortsätter Atlas-chefen.

Jämfört med föregående kvartal motverkades den starka ordertillväxten för utrustning till halvledarindustrin enligt bolaget av en minskad orderingång för industri- och portabla kompressorer, industriverktyg och monteringslösningar samt industriell vakuumutrustning. Ordervolymerna för serviceverksamheten var oförändrade jämfört med föregående kvartal.

"Vi har sett en fortsatt sekventiell ordertillväxt i vissa kundsegment, men överlag ökade inte ordervolymerna för koncernen jämfört med förra kvartalet", säger Mats Rahmström.

Emil Mattsson +46 8 5191 7916

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Atlas Copco B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -