På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NORDEN
REC SILICON FÖLL EFTER RAPPORT, VINX 30 +0,3% (Direkt)

2021-10-20 18:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna noterades uppåt på onsdagen. I Köpenhamn ökade energibolaget Örsted efter besked om avyttring av vindkraftsprojekt. Samlingsindexet Vinx 30 stärktes 0,3 procent till 1.413.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index var upp 0,8 procent till vid nivån 1.938.

Örsted steg 2,9 procent. Bolaget meddelade på tisdagskvällen att de säljer 50 procent av det tyska havsbaserade vindkraftsprojektet Borkum Riffgrund 3 till kapitalförvaltaren Glennmont Partners. Köpeskillingen förväntas uppgå till 9 miljarder danska kronor.

Morgan Stanley har höjt sin rekommendation för IT-konsulten Netcompany till övervikt från jämvikt. Riktkursen skruvades upp till 860 danska kronor från tidigare 715. Netcompanys aktie adderade 3,1 procent till 766:50 danska kronor.

Finansinspektionen skrev på onsdagen att Danske Bank inte har, i tillräckligt stor utsträckning, bedömt risken för hur bankens produkter och tjänster i Sverige kan utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism. Danske Bank tappade 1,7 procent i Köpenhamn på nyheten.

Oslobörsens OBX-index var upp 1 procent till 1.083.

Polykiseltillverkaren Rec Silicon tappade nästan 10 procent efter att bolaget rapporterat sämre siffror än väntat för det tredje kvartalet. Rec Silicon redovisade ett ebitda-resultat på -3,7 miljoner dollar jämfört med 7,9 miljoner dollar för kvartalet innan.

Helsingforsbörsens OMXH25-index var upp 0,5 procent till 5.498.

Teleoperatören Elisa redovisade sina kvartalssiffror för det tredje kvartalet som var i linje med analytikernas konsensus. Bolaget höjde även sin prognos för ebitda-resultatet 2021 och räknar nu med ett "något högre" ebitda jämfört med 2020. Aktien vek ned 1,9 procent.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Danske Bank - I dag

{point.key}

Elisa Oyj - I dag

{point.key}

Netcompany Group - I dag

{point.key}

Ørsted - I dag

{point.key}

REC Silicon - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -