På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EUROPABÖRSER
ASML SJÖNK I AMSTERDAM, STOXX 600 +0,4% (Direkt)

2021-10-20 17:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande europabörserna noterades svagt uppåt på onsdagen med det franska storbolagsindexet i täten. Samlingsindexet Stoxx 600 adderade 0,4 procent till 470.

Nederländska ASML, som tillverkar utrustning för produktion av mikrochip, presenterade en svagare försäljning än väntat i det tredje kvartalet och även prognosen för fjärde kvartalet var en besvikelse när delårsrapporten presenterades på onsdagen. ASML-aktien pressades med 3,8 procent.

Nestle, den schweiziska livsmedelsjätten, lyfte 2,8 procent efter att bolaget rapporterat sina siffror för det tredje kvartalet. Nestle höjde även sin guidning för organisk tillväxt till 6-7 procent från tidigare 5-6 procent.

I Paris var CAC 40-indexet upp 0,6 procent.

Biltillverkaren Renault förväntas att produceras minst 0,3 miljoner färre bilar i år på grund av brist på halvledare, enligt Reuters. Renaults aktien handlades 2,8 procent lägre på onsdagen.

De tyska sektorkollegorna Volkswagen och BMW sjönk med 1,6 respektive 1 procent.

Tysklands DAX-index steg 0,1 procent.

I London avancerade FTSE 100-indexet 0,1 procent. Bland vinnarna var lyxmodemärket Burberry och telekombolaget Vodafone som ökade 1,9 respektive 2,7 procent.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


ASML Holding NV - I dag

{point.key}

Renault SA - I dag

{point.key}

Volkswagen Pref AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -