På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

PM NYHETER I KORTHET TISDAG 19 OKTOBER (Direkt)

2021-10-19 07:23

INGEN PANIK. Att likställa klimatförändringarnas risker med mänsklighetens undergång saknar vetenskapligt stöd enligt huvudförfattarna till den senaste rapporten från FN:s klimatpanel IPCC. (DN)

HÅLLER UTE. M-ledaren Ulf Kristersson står fast vid att han inte kommer att släppa in Sverigedemokraterna i en borgerlig regering efter nästa val. (DN)

FLER LADDSTOLPAR. Det är en snabb utveckling i nyregistreringar av laddbara personbilar och rena elbilar, men utrullningen av laddinfrastruktur måste gå snabbare och förenklas anser Bil Sweden och Fossilfritt Sverige. (DI)

FOLKAKTIE. Volvo Cars vill bli en ny folkaktie, men den kinesiska huvudägaren behåller greppet om bolaget. (DI, SvD, DN)

SMÅSPARARAKTIE. När Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowskis bolag Flat Capital går till börsen är den populär bland småsparare, men bolagets vd varnar för kortsiktig spekulation. (SvD)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -