PIERCE
HÖGRE FRAKTKOSTNADER PRESSADE RESULTATET 3 KV (Direkt)

2021-10-15 18:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pierce, ett e-handelsbolag med produkter kring motorcyklar och snöskotrar, pressades av högre fraktkostnader från Asien under det tredje kvartalet. Det justerade rörelseresultatet under perioden väntas preliminärt landa på 3 miljoner kronor, att jämföra med 12 miljoner motsvarande kvartal 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nettoomsättningen under det tredje kvartalet uppgick preliminärt till 361 miljoner kronor, vilket var en ökning med 10 procent jämfört med det tredje kvartalet 2020. Ökningen i lokala valutor uppgick till 11 procent.

Bolagets uppfattning är att den totala efterfrågan på marknaden under det tredje kvartalet var lägre än motsvarande kvartal 2020, delvis som en konsekvens av de minskade pandemirestriktionerna i Europa, vilka bedöms ha reducerat aktiviteten och efterfrågan online. I slutet av kvartalet bedöms dock marknaden ha vänt till positiva tillväxtsiffror avseende trafiken.

För Pierce har emellertid trafiknedgången kompenserats av en högre konverteringsgrad samt ett ökat genomsnittligt ordervärde.

"Effekter från pandemin fortsatte även att påverka verksamheten negativt under det tredje kvartalet genom väsentligt ökade fraktkostnader från Asien samt bristande produkttillgänglighet på marknaden", skriver bolaget.

Den fullständiga rapporten för det tredje kvartalet kommer att publiceras den 11 november.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Pierce Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -