IPO
CANDLES SCANDINAVIA GODKÄNT FÖR NOTERING PÅ FIRST NORTH (Direkt)

2021-10-15 16:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Doftljustillverkaren Candles Scandinavia har fått villkorat godkännande för att notera sina aktier på handelsplattformen Nasdaq First North och gör inför det en nyemission på 25 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i erbjudandet på 65 kronor per aktie värderar bolaget till 484 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Candles Scandinavia producerar doftljus med växtbaserat, biologiskt nedbrytbart ljusvax.

"Vi har antagit utmaningen att göra det inget annat bolag i vår bransch gjort tidigare – att tillverka doftljus i 100 procent naturligt vax i stor skala. Trots att vi dagligen uppmärksammas om de klimatförändringar som kommer av människans användning av fossila bränslen är paraffin fortfarande den dominerande komponenten i ljusvax världen över", säger Candles vd och grundare Viktor Garmiani.

"Vi lyckades med det som så många andra hade försökt sig på men givit upp. Därför kan vi idag på marknaden stoltsera med kunder som H&M, Åhléns och Kicks men också internationella kunder så som danska Bloomingville och holländska Rituals. Vad som också är glädjande är att vi under sommaren fick in Ilija Batljan, grundare och vd för fastighetsbolaget SBB, som investerare i bolaget", fortsätter Candles-chefen.

Emissionslikviden från nyemissionen är avsedd att gå till försäljning och marknadsföring, maskinell automatisering och vidare produktutveckling.

Teckningsperioden pågår från den 18 till den 29 oktober. Första beräknade handelsdag på Nasdaq First North är den 8 november.

Carlsquare är finansiell partner samtidigt som Nordic Issuing agerar som projektledare för nyemissionen och noteringen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -