På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EFFNETPLATTFORMEN
ALPCOT ÖVERTAR NORD FK:S DEPÅKUNDER (Direkt)

2021-10-15 22:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Effnetplattformen, som i juni 2021 aviserade att bolaget köper Alpcot, uppger att det förvärvade bolaget har slutit ett avtal om övertagande av samtliga Nord Fondkommissions depåkunder. Köpeskillingen i affären uppgår till cirka 26 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande på fredagskvällen.

Bakgrunden till avtalet är Finansinspektionens beslut, som utfärdades den 12 oktober 2021, att återkalla samtliga tillstånd för Nord Fondkommission.

Nord Fondkommissions rörelseintäkter uppgick till 59 miljoner kronor under helåret 2021, med ett rörelseresultat om -2,7 miljoner kronor.

"Baserat på de stora synergieffekter som finns uppskattar Alpcot att affären ska generera ett positivt resultat om ca 10 miljoner kronor under 2022", uppger Effnetplattformen i pressmeddelandet.

En betalning om cirka 6 miljoner sker vid tillträde och resterande 20 miljoner kronor betalas i fyra rater om 5 miljoner vardera 25 dagar efter utgången av respektive kvartal med första betalning 25 januari 2022.

"Det är också viktigt att understryka att Alpcots övertagande av Nord FK:s depåkunder inte påverkar de tidigare överenskomna villkoren för förvärvet av Alpcot", kommenterar Hans Runesten, som är styrelseordförande i Effnetplattformen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Effnetplattformen Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -