SIVERS
SKAPAR "GLOBAL UTMANARE" GENOM FÖRVÄRVET AV MIXCOMM (Direkt)

2021-10-14 18:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sivers förvärv av amerikanska Mixcomm kommer skapa en "global utmanare på den snabbt växande halvledarmarknaden för 5G mmWave". Mixcomm har cirka 20 patent och den sammantagna IP-portföljen kommer att täcka hela spektrumet av möjliga användningsområden för mmWave, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Genom denna sammanslagning kommer Sivers att öka det totala antal design-wins med cirka 70 procent till 44 vinster samt dubbla antalet design-wins som förväntas komma in i volymproduktion inom de närmaste 12 månaderna, från åtta till 16. Mixcomm har för närvarande 18 design-wins, inklusive design-win med en ledande Tier 1 5G-infrastrukturkund och en betydande pipeline av potentiella nya kundmöjligheter", skriver Sivers vidare.

Mixcomm grundades 2017 med huvudkontor i Chatham, New Jersey. Designcenter finns i Oregon och Kalifornien.

Ägarbilden består i huvudsak av grundare, anställda och Vencap-bolaget Kairo Ventures. Den senare kommer att bli en "betydande" ägare i Sivers efter övertagandet.

Slutförandet av affären förväntas ske i mitten av första kvartalet 2022 under förutsättning att alla villkor är uppfyllda. Vederlagsaktierna representerar cirka 29 procent av det nuvarande antalet aktier i Sivers (förutsatt att den prestationsbaserade köpeskillingen betalas i sin helhet).

Aktier som emitteras till säljarna kommer att omfattas av en lock-up om 12 månader för 50 procent av vederlagsaktierna och 18 månader för resterande 50 procent av aktierna.

Affären presenteras på en webcast under fredagen klockan 8.00 och 18.00.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Sivers Semiconductors - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -